top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Drømmen om Kannesteinen

Det er flere år siden jeg så det første bildet av Kannesteinen, og jeg har siden den gang jobbet med tanken om at en dag, så må jeg ta turen til Måløy. Det er bare det at det er en ganske så drøy tur, 112 mil for å fotografere en stein, så det har tatt litt tid å få etablert ferieplanene slik at dette har passet inn. Men i år, andre året med pandemi og norgesferie, så var alt klart for en 5 dagers tur til Måløy.


For å sikre gode forhold var turen planlagt i lang tid. Kannesteinen ligger nemlig ganske høyt, og ved lavvann kan du med god margin gå rundt steinen. Turen var derfor planlagt til å være ved en tidevannsfase som ga høyt vann, og fotograferingen skjedde ved høyvann. For å få det jevneste og beste lyset, var soloppgang å foretrekke nå i juli. Dette var også viktig for å sikre at ikke stedet var fullt av andre mennesker, som gjerne skal klatre og fotografere på Kannesteinen.

I 3 dager på rad var jeg ved steinen morgen og kveld for å få det beste lyset. I flere timer sto jeg med vann til hoftene for å komme lavt nok til å oppnå den rette vinkelen i påvente av lys og vannstand. Ingen måtte jo komme å ta den beste plassen. Mye innsats for bilder av en stein, men du verden - det er jo ferie da.


Kannesteinen i morgenlys - kan kjøpes i Galleri H2 - www.gallerih2.no

Kannesteinen i dagslys - Kan kjøpes i Galleri H2 - www.gallerih2.no

59 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page