top of page

Valg av papir- og lerretstyper

Valg av papir/lerret er svært viktig for hvordan bilder fremstår på trykk. God kunnskap om ulike papirtyper og om printprosessen er derfor helt avgjørende for at endelig resultat skal bli hva man ønsker. I vår prosess får du anledning til å påvirke i denne prosessen, og du vil få se prøvetrykk på utvalgte papirtyper før endelig print skrives. Ta kontakt med oss om dine ønsker i vårt kontaktskjema eller på e-post post@fotoh2.no.

Under ser du en beskrivelse av de mest benyttede papirtypene. Flere papirtyper er i bruk, så har du andre ønsker, så kan H2 levere.

20.01.061 Vik strand.jpg

Hahnemühle Art Canvas Smooth

Hahnemûhle Art Canvas Smooth 370g er et matt lerret laget av en miks av polyester og bomull. Lerretet er naturhvitt, uten blekemidler. Det har en lett tekstur som gjør fargene fremtredende og levende. Sort blir spesielt godt ivaretatt. Art canvas smooth imøtekommer de høyeste krav til aldringsbestandighet. Det er fleksibelt og egner seg godt for montering på blindramme.

SKU 20.01.079 Beartalk.jpg

Hahnemühle FineArt Baryta

FineArt Baryta 325g er et lyst hvitt cellulosebasert papir. Det er satt inn med en coating som gir det de beste egenskaper for print av fineart. Det her en klar struktur som gir bildene er myk følelse av dypde. Papiret gir svært høy kvalitet og er syrefritt og aldringsbestandig. Papiret egner seg godt for både sort/hvitt og farge.

20.01.075 Sorgens-hjerte.jpg

Hannemüle Photo Rag Ultra Smooth

Photo Rag Ultra Smooth 305g er et bomullsbasert papir som er spesielt soft og diskre fin tekstur med et silkete uttrykk. Papiret gir spesielt god fargegjengivelse ned til minste detalj. Dette egner seg like godt til deltaljerte fotografier som til reproduksjon av malerier. Papiret er syrefritt og aldringsbestandig.

20.01.042 Reven i skogen

Hanemühle Goya Canvas

Goya Canvas 340g er et naturlig hvitt bomullslerrett med en distinkt teksturflate, som etterlater et malerisk uttrykk. Lerretet lager et fremragende resultat for reproduksjoner av kunst. Lerretet er syrefritt og aldringsbestandig, og egner seg godt for montering på blindramme.

19.01.004 River sum.jpg

Hanemühle FineArt Pearl

FineArt Pearl 285g er et hvitt cellulosebasert papir med en perleaktig struktur, spesielt utviklet for fineart. Uttrykket er svært delikat, og gir en glossy effekt. Papiret gjengir detaljer svært godt, og egner seg derfor svært godt til fargerike fotografier og reproduksjoner. Papriret er syrefritt og aldringsbestandig.

20.01.069 Veien til himmelen.jpg

Epson Fine Art Cotton Smooth Bright

Fine Art Cotton Smooth Bright 300g er et matt og syrefritt kunstpapir med slett overflate. Papiret er spesielt egnet til digitale trykk og reproduksjoner. Det er derfor ofte benyttet av kunst- og naturfotografer på grunn av en meget detaljert gjengivelse. For økt beskyttelse kan ferdig trykk beskyttes med UV-bestandig lakk, som gir en robust overflate.

bottom of page