top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Fra f... printer til - dæven så flott ...

Hvem har ikke klødd seg i hue av skuffelse over resultatet som kommer tilbake fra fotoleverandøren, eller ut av egen printer.

- Bildet ser jo ikke ut som på skjermen i det hele tatt.


Mange stopper der og aksepterer kvaliteten på bildet slik det er. Det er jo leit i grunn, når du vet at bildet har mye større potensial. Veldig mange mister litt motet, prøver kanskje en ny fotoleverandør eller å gjøre noen justeringer før neste utskrift. Men sjelden, er min erfaring i hvert fall, blir resultatet slik du faktisk ønsker det. Ikke før du tar virkelig grep, og selv sikrer at resultatet blir slik du ønsker. Det kan bare løses med høy kunnskap, og det krever innsats. Timer med YouTube, kurs og trening for å forstå kalibrering av skjerm og utskriftsinnstillinger. Og når du trodde du kunne det, så oppdager du fargerom, soft proofing og ICC-profiler. På veien har du også forstått at papirkvalitet har stor påvirkning, og når du tar en nærmere kikk på det, så er det en helt egen verden. Ikke så rart at de fleste fotografer lar hele printjobben bare være, og aksepterer at resultatet blir som det blir. Tar heller skylda selv, for at bildet ikke ble helt bra i utgangspunktet - "så da kunne det jo ikke bli bedre".


Men det er bare tull - for med god kunnskap om bildebehandling og print, kan man virkelig ta et helt medium bilde til helt nye høyder. Et bilde på veggen som du er stolt av og alle gisper over. Jeg lover, det er fullt mulig - jeg har flere eksempler på det i egen portfolio.


Du lurer sikkert på hvordan - og ikke minst hva som er snarveien dit. Så heldigvis - det finnes noen snarveier, og det er:

  1. Den første er at du tar kontakt på post@fotoh2.no eller i kontaktskjema på nettsiden, så møtes vi for å skrive ut ditt bilde sammen. - lover at du lærer mye ved å delta i den prosessen. Les gjerne litt mer om print på H2 PRINT | Foto H2.

  2. Det andre er at du ber om kurs i print i egen fotoklubb eller forening, så kommer jeg å gir dere en grundig opplæring. KONTAKT | Foto H2


Uansett vil du se at det bor så mye mer i hvert bilde enn det du har akseptert til nå, så jeg håper å høre fra deg.

18 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page